Projevy zásady opatrnosti v účetnictví - Erhartová, Jitka (2010)
Diplomová práce vymezuje jednotlivé projevy zásady opatrnosti jako jsou účetní opravné položky, rezervy, odpisy majetku a odložená daň. V první části o nich pojednává z hlediska pohledu Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a v druhé z pohledu českých účetních předpisů, kde jsou také v rámci závěru každé podkapitoly oba přístupy porovnány.