Převodní ceny a jejich implementace v rámci stávající legislativy v podniku v ČR - Kolář, Michal (2010)
Tato práce je vypracována ve formě studie převodních cen a zabývá se nalezením ceny obvyklé u konkrétní české výrobní společnosti. Na základě detailního popisu společností vstupujících do transakce, rozborem jejich funkcí a podstupovaných rizik, jsem nalezl srovnatelné nezávislé společnosti. Pro výpočet převodní ceny jsem vybral nejvhodnější metodu a podle ní stanovil vhodný ukazatel ziskovosti. Tato práce by měla pomoci posuzované společnosti při správném nastavení systému převodních cen a může být použita při případné finanční kontrole.