Převodní ceny a jejich implementace v rámci stávající legislativy v podniku v ČR - Kolář, Michal; Kislingerová, Eva, 1950-; Chýňava, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato práce je vypracována ve formě studie převodních cen a zabývá se nalezením ceny obvyklé u konkrétní české výrobní společnosti. Na základě detailního popisu společností vstupujících do transakce, rozborem jejich funkcí a podstupovaných rizik, jsem nalezl srovnatelné nezávislé společnosti. Pro výpočet převodní ceny jsem vybral nejvhodnější metodu a podle ní stanovil vhodný ukazatel ziskovosti. Tato práce by měla pomoci posuzované společnosti při správném nastavení systému převodních cen a může být použita při případné finanční kontrole.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses