Politika Spojených států amerických vůči nelegální migraci z Mexika (2001-2008) - Nováková, Iva (2010)
Práce se zabývá americkou imigrační politikou vůči nelegální migraci z Mexika během funkčního období prezidenta George W. Bushe a snaží se odpovědět na otázku, zda se výrazně odlišovala od předchozích let, a na kolik tuto problematiku ovlivnily teroristické útoky z 11. září 2001. Zároveň práce přibližuje důvody, proč je přijetí komplexní imigrační reformy pro Spojené státy tak problematické. Aby bylo možné odpovědět na tyto otázky, analyzuje práce vztah americké společnosti k imigraci a charakterizuje motivy hlavních zájmových skupin a politických stran ve vztahu k tomuto problému.