Politika Spojených států amerických vůči nelegální migraci z Mexika (2001-2008) - Nováková, Iva; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Školkayová, Marta, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá americkou imigrační politikou vůči nelegální migraci z Mexika během funkčního období prezidenta George W. Bushe a snaží se odpovědět na otázku, zda se výrazně odlišovala od předchozích let, a na kolik tuto problematiku ovlivnily teroristické útoky z 11. září 2001. Zároveň práce přibližuje důvody, proč je přijetí komplexní imigrační reformy pro Spojené státy tak problematické. Aby bylo možné odpovědět na tyto otázky, analyzuje práce vztah americké společnosti k imigraci a charakterizuje motivy hlavních zájmových skupin a politických stran ve vztahu k tomuto problému.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; Mexiko; Spojené státy americké; zájmové skupiny; nelegální migrace; diplomové práce; Mexico; United States; interest groups; illegal migration; master's theses