Realizace projektů podpořených fondy EU - Marková, Lucie (2010)
Cílem této práce je srovnání firem a nestátních neziskových organizací v oblasti projektů Strukturálních fondů EU. V teoretické části byly představeny Fondy Evropské unie, zejména Evropský sociální fond a Evropský fond regionálního rozvoje. Poté došlo k nastínění situace firem a nestátních neziskových organizací v České republice a následně jejich komparace. Čtvrtým oddílem teoretické části jsou možné operační programy, které mohou využívat firmy a NNO. V praktické části byl ke kvalitativnímu výzkumu vybrán Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Zkoumán byl vliv dotovaného projektu na organizace typu občanské sdružení, obecně prospěšná společnost, akciová společnost a společnost s ručením omezeným před a po podání žádosti.