Realizace projektů podpořených fondy EU - Marková, Lucie; Potluka, Oto, 1973-; Květoň, Viktor, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této práce je srovnání firem a nestátních neziskových organizací v oblasti projektů Strukturálních fondů EU. V teoretické části byly představeny Fondy Evropské unie, zejména Evropský sociální fond a Evropský fond regionálního rozvoje. Poté došlo k nastínění situace firem a nestátních neziskových organizací v České republice a následně jejich komparace. Čtvrtým oddílem teoretické části jsou možné operační programy, které mohou využívat firmy a NNO. V praktické části byl ke kvalitativnímu výzkumu vybrán Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Zkoumán byl vliv dotovaného projektu na organizace typu občanské sdružení, obecně prospěšná společnost, akciová společnost a společnost s ručením omezeným před a po podání žádosti.
Vedoucí práce: Oto Potluka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; podniky; diplomové práce; business enterprises; master's theses