Analýza oblastí středního školství Jihočeského kraje ve vztahu k požadavkům trhu práce - Janíčková, Kristýna; Říhová, Gabriela; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato bakalářská práce se zaměří na analýzu aktuálního stavu středního vzdělávání v Jihočeském kraji ve vazbě na uplatnění absolventů středních škol na trhu práce. V teoretické části zmíním základní skutečnosti z oblasti středního vzdělávání. Analytická část pak vyhodnotí strategické programové dokumenty a výroční zprávy škol a úřadů práce z let 2001 až 2008. Na základě těchto poznatků zformuji závěr, který vyhodnotí soulad mezi nabídkou absolventů středních škol a jejich poptávkou ze strany firem v rámci zkoumaného regionu. Poptávku ze strany firem odhadnu na základě analýzy dostupných informací a dat.
Vedoucí práce: Gabriela Říhová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses