Komparace nezaměstnanosti v Moravskoslezském, Karlovarském a Ústeckém kraji - Tulisová, Marie; Damborský, Milan, 1980-; Pěkná, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce je zaměřena na vznik a vývoj nezaměstnanosti na území dnešní České republiky. Důraz je kladen na oblasti nejvíce postižené nezaměstnaností, jedná se o Moravskoslezský, Karlovarský a Ústecký kraj. Teoretická část se zabývá zkoumáním příčin vysoké nezaměstnanosti v těchto krajích. V rámci hledání příčin je v praktické části řešena zejména problematika vzájemné souvislosti mezi mírou nezaměstnanosti a strukturou obyvatelstva podle pohlaví, věku a vzdělání.
Vedoucí práce: Milan Damborský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa [obor dipl. práce]; nezaměstnanost; trh práce; regionální rozvoj; diplomové práce; unemployment; labor market; regional development; master's theses