Současnost a budoucnost honorárních konzulárních úřadů - Tkáč, Peter (2010)
V mojej diplomovej práci sa zaoberám problematikou súčasného a budúceho postavenia honorárnych konzulárnych úradov a úradníkov. Ich postavenie porovnávam s postavením kariérnych konzulárnych úradov a úradníkov. Medzi hlavné premenné, ktoré sledujem vo svojej práci, patria výsady a imunity, funkcie a rozdiely v podstate dvoch kategórií konzulárnych úradníkov. Na dosiahnutie vytýčeného cieľa práce som použil popri tradičných metódach aj oslovenie honorárnych konzulov Slovenskej republiky prostredníctvom dotazníka.