Čína v Africe - srovnání čínsko-afrických vztahů v letech 1960-65 a 2000-2005 - Svoboda, Jan (2010)
Čínsko-africké vztahy jsou v současnosti velmi sledovaným tématem. Spolupráce Číny s africkým kontinentem nabývá na důležitosti nejen v politické, ale také v ekonomické oblasti. Tato práce analyzuje dvě pětiletá období v 60. letech a v počátku 21. století. Vyhodnocuje dynamiku moderních čínsko-afrických vztahů v několika vybraných aspektech.