Čína v Africe - srovnání čínsko-afrických vztahů v letech 1960-65 a 2000-2005 - Svoboda, Jan; Peterková, Jana, 1971-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Čínsko-africké vztahy jsou v současnosti velmi sledovaným tématem. Spolupráce Číny s africkým kontinentem nabývá na důležitosti nejen v politické, ale také v ekonomické oblasti. Tato práce analyzuje dvě pětiletá období v 60. letech a v počátku 21. století. Vyhodnocuje dynamiku moderních čínsko-afrických vztahů v několika vybraných aspektech.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; Čína; mezinárodní obchod; rozvojové země; ideologie; rozvojová pomoc; Afrika; diplomové práce; China; international trade; developing countries; ideologies; development assistance; Africa; master's theses