Finanční stabilita v podmínkách ČR - Hustolesová, Lucie (2010)
Práce se zabývá hodnocením finanční stability v podmínkách České republiky se zaměřením na roli centrální banky. Pro hodnocení finanční stability jsem zvolila tři kritéria ekonoma Frederica S. Mishkina, které jsou v souladu s předpoklady finanční stability definovanými Českou národní bankou. Konkrétně jde o 1.cenovou stabilitu, 2. koordinaci monetární a fiskální politiky a 3. výkon dohledu nad bankovním sektorem. V práci využívám ke svému dokazování nástroje regresní analýzy, případně interpretaci dat v mezinárodním srovnání. Jednotlivá kritéria postupně vyhodnocuji a na základě jejich plnění, či neplnění, vyvozuji závěry o finanční stabilitě české ekonomiky.