Finanční stabilita v podmínkách ČR - Hustolesová, Lucie; Čermáková, Klára; Sedláček, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce se zabývá hodnocením finanční stability v podmínkách České republiky se zaměřením na roli centrální banky. Pro hodnocení finanční stability jsem zvolila tři kritéria ekonoma Frederica S. Mishkina, které jsou v souladu s předpoklady finanční stability definovanými Českou národní bankou. Konkrétně jde o 1.cenovou stabilitu, 2. koordinaci monetární a fiskální politiky a 3. výkon dohledu nad bankovním sektorem. V práci využívám ke svému dokazování nástroje regresní analýzy, případně interpretaci dat v mezinárodním srovnání. Jednotlivá kritéria postupně vyhodnocuji a na základě jejich plnění, či neplnění, vyvozuji závěry o finanční stabilitě české ekonomiky.
Vedoucí práce: Klára Čermáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses