Public Private Partnership - Ševčíková, Kateřina; Sato, Alexej, 1952-; Čejka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Práce se zabývá aktuální situací ve využívání partnerství veřejného a soukromého sektoru při zajišťování veřejné služby či infrastruktury a to jak v České republice, tak ve vybraných evropských zemích. Nejprve jsou zde charakterizovány PPP projekty a popsán celý proces přípravy a realizace projektu. Dále je analyzován přístup klíčových evropských institucí, jako je Evropská komise a Evropská investiční banka, k této problematice. Zvláštní důraz je kladen na analýzu reakcí těchto institucí na probíhající finanční krizi. Součástí práce je také popis vývoje využívání PPP ve Velké Británii a Francii opět s důrazem na způsob, kterým vlády těchto zemí podporují PPP za současné hospodářské situace. Poslední část práce, včetně případové studie, se zabývá aktuální situací v České republice. Závěr práce je věnován zamyšlení nad pravděpodobnými příčinami velmi omezeného používání PPP v České republice a nastínění potřebných změn.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; Francie; Velká Británie; diplomové práce; France; Great Britain; master's theses