Řízení měnového rizika - Šošovička, Lukáš; Scholleová, Hana, 1964-; Horník, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou vlivu měnového rizika v konkrétním podniku. Cílem je navrhnout konkrétní opatření pro zajištění rizika. Informace jsou čerpány přímo z účetnictví podniku a ze znalostí, které autor o podniku získal. Vliv rizika je nejprve odděleně zkoumán na hrubou marži podniku a poté na čistý zisk Návrhy pro zajištění rizika vyplývají z požadavků vlastníků podniku, kteří očekávají maximální eliminaci kurzových rozdílů společnosti. Pro řízení rizika byly navrženy a teoreticky hodnoceny dvě varianty: měnový swap a opční strategie Bull Spread.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; finanční deriváty; diplomové práce; derivative securities; master's theses