Problematika bankopojištění - Vrbová, Michaela (2010)
Cílem diplomové práce Problematika bankopojištění je podat ucelený a srozumitelný pohled na tuto oblast. Podstatnou část práce tvoří teoretické vymezení včetně historie a vývoje bankopojištění ve světě a především pak v České republice. V rámci tohoto vymezení práce uvádí jednotlivé modely spolupráce a úrovně kooperace mezi bankami a pojišťovnami, dále také výhody a nevýhody bankopojištění jak z pohledu prodávajících, to znamená bank a pojišťoven, tak z pohledu klientů. Druhá část práce, která je ve své podstatě praktickou částí se zaměřuje na vliv soudobé finanční a ekonomické krize na světové bankopojistné skupiny a na analýzu českého bankopojistného trhu.