Problematika bankopojištění - Vrbová, Michaela; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem diplomové práce Problematika bankopojištění je podat ucelený a srozumitelný pohled na tuto oblast. Podstatnou část práce tvoří teoretické vymezení včetně historie a vývoje bankopojištění ve světě a především pak v České republice. V rámci tohoto vymezení práce uvádí jednotlivé modely spolupráce a úrovně kooperace mezi bankami a pojišťovnami, dále také výhody a nevýhody bankopojištění jak z pohledu prodávajících, to znamená bank a pojišťoven, tak z pohledu klientů. Druhá část práce, která je ve své podstatě praktickou částí se zaměřuje na vliv soudobé finanční a ekonomické krize na světové bankopojistné skupiny a na analýzu českého bankopojistného trhu.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses