Loreta Praha a její konkurenční strategie - Opatrná, Marie; Černá, Jitka, 1961-; Svoboda, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tématem této diplomové práce je kulturní památka Loreta Praha a její konkurenční strategie. Úvodní část podává základní přehled vývoje Lorety a ukazuje její kulturní i duchovní hodnoty. Tato část také předkládá základní otázku této práce, tedy problematiku neustále klesající návštěvnosti Lorety Praha. Pro správné pochopení problému je provedena analýza produktové struktury z pohledu kulturního i duchovního produktu a zhodnocen současný marketing. Následující kapitola pohlíží na problém z hlediska návštěvnosti jednotlivých skupin návštěvníků a jejich specifik. Po provedení analýzy SWOT a vyhodnocení jednotlivých dílčích problémů je navržena nová konkurenční strategie s novými i stávajícími produkty. V poslední části je provedena finanční analýza, navrhnut prvotní hrubý rozpočet a sestaven harmonogram změn.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: arts Management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses