Kulturní diplomacie jako nástroj mezinárodní politiky - Michlerová, Zuzana; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Kulturní diplomacie hrála vždy významnou úlohu v mezinárodních vztazích. Je fenoménem, jež se stává v poslední době stále aktuálnějším a nabývá neustále na významu. Je velmi pravděpodobné, že ve 21. století bude kulturní diplomacie hrát na poli mezinárodních vztahů klíčovou úlohu. Daná oblast diplomacie by tedy neměla být podceňována a zaslouží si jistě zvýšenou pozornost. Význam kulturní diplomacie roste ruku v ruce s růstem významu tzv. "měkké moci", jejíž teoretický základ položil Joseph S. Nye Jr. V reakci na 11. září 2001 tak volá ve své knize Soft Power: The Means to Success in World Politics po posílení mezikulturního dialogu.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses