Míra ekvivalence u zásluhových dávek v ČR - Ruprechtová, Lucie; Klazar, Stanislav, 1974-; Jelínek, Michal, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zaměřuje na zásluhové dávky, které jsou závislé na předchozím výdělku.V České republice se jedná o dávky důchodového pojištění, dávky nemocenského pojištění a dávky pasivní politiky zaměstnanosti. Tyto dávky budou popsány z hlediska kontrukce a jejich prvků s vlivem na ekvivalenci. S touto problematikou souvisí také sociální politika, jíž je věnována první část práce. Cílem práce bylo srovnat příspěvky do systému sociálního zabezpečení a státní politiky zaměstnanosti a dávky obdržené z tohoto systému u zaměstnanců a u osob samostatně výdělečně činných, a porovnat je z hlediska míry ekvivalence.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; solidarita; diplomové práce; solidarity; master's theses