Česko-tuniské bilaterální vztahy - Kopecký, David (2010)
Tato diplomová práce je analýzou bilaterálních vztahů na konkrétním případě dvou zemí -- České republiky a Tuniska. Jde tedy o vzájemné vztahy členské země Evropské Unie a rozvojové arabské země. Tunisko nepatří k zemím, na které se Česká republika ve své zahraniční politice primárně orientuje, vzájemné česko-tuniské vztahy také z tohoto důvodu nebývají zkoumány příliš do hloubky. Hlavním cílem této práce je proto detailní poznání a porozumění vztahu České republiky k Tunisku jak v minulosti tak i v současnosti a především praktická analýza tržních příležitostí pro české firmy v Tunisku vyplývající ze zkušeností firem, kterým se na místní trh již podařilo proniknout.