Česko-tuniské bilaterální vztahy - Kopecký, David; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Tato diplomová práce je analýzou bilaterálních vztahů na konkrétním případě dvou zemí -- České republiky a Tuniska. Jde tedy o vzájemné vztahy členské země Evropské Unie a rozvojové arabské země. Tunisko nepatří k zemím, na které se Česká republika ve své zahraniční politice primárně orientuje, vzájemné česko-tuniské vztahy také z tohoto důvodu nebývají zkoumány příliš do hloubky. Hlavním cílem této práce je proto detailní poznání a porozumění vztahu České republiky k Tunisku jak v minulosti tak i v současnosti a především praktická analýza tržních příležitostí pro české firmy v Tunisku vyplývající ze zkušeností firem, kterým se na místní trh již podařilo proniknout.
Vedoucí práce: Zdeněk Matějka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; politika; Tunisko; diplomové práce; politics; Tunisia; master's theses