Dlouhodobý hmotný majetek dle IAS/IFRS a českých předpisů/Fixed Assets according to IAS/IFRS and Czech Legislation - Sladká, Ludmila (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou dlouhodobého hmotného majetku. První kapitola obsahuje vymezení dlouhodobého hmotného majetku a jeho oceňování z hlediska všeobecně platných účetních pravidel a podrobně se věnuje odpisovým metodám. Druhá kapitola se zaměřuje na dlouhodobý hmotný majetek z hlediska Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IAS/IFRS) zejména podle standardů IAS 16 Pozemky, budovy a zařízení a IFRS 5 Dlouhodobá aktiva držená k prodeji a ukončované činnosti. Třetí kapitola vymezuje dlouhodobý majetek podle českých předpisů. Součástí práce je anketa zaměřená na odepisování majetku v České republice a použití daňových odpisů v účetnictví.