Dlouhodobý hmotný majetek dle IAS/IFRS a českých předpisů/Fixed Assets according to IAS/IFRS and Czech Legislation - Sladká, Ludmila; Míková, Marie, 1953-; Cardová, Zdenka, 1951-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou dlouhodobého hmotného majetku. První kapitola obsahuje vymezení dlouhodobého hmotného majetku a jeho oceňování z hlediska všeobecně platných účetních pravidel a podrobně se věnuje odpisovým metodám. Druhá kapitola se zaměřuje na dlouhodobý hmotný majetek z hlediska Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IAS/IFRS) zejména podle standardů IAS 16 Pozemky, budovy a zařízení a IFRS 5 Dlouhodobá aktiva držená k prodeji a ukončované činnosti. Třetí kapitola vymezuje dlouhodobý majetek podle českých předpisů. Součástí práce je anketa zaměřená na odepisování majetku v České republice a použití daňových odpisů v účetnictví.
Vedoucí práce: Marie Míková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses