Analýza tržní situace Škoda Auto v podmínkách hospodářské krize - Vašek, Martin; Vávra, Oldřich; Stříteský, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tématem této práce je analýza tržního postavení Škoda Auto na českém trhu v období hospodářské krize, která vypukla na podzim roku 2008. Práce se zaměřuje na zkoumání situace v jednotlivých segmentech, ve kterých Škoda Auto působí. Jedná se o segment malých vozů, segment malých MPV, segment malých SUV, segment nižší střední třídy a segment střední třídy. Dále práce obsahuje analýzu trhu ojetých vozů, expertní výzkum, SWOT analýzu a prognózu dalšího vývoje. Hlavním zdrojem dat je databáze Sdružení dovozců automobilů ČR a Sdružení automobilového průmyslu. Závěry práce jsou následující : propad segmentů malých vozů a malých MPV, růst segmentů nižší střední a střední třídy, oslabení pozice Škoda Auto v segmentech malých vozů a malých MPV, posílení pozice Škoda Auto v segmentech nižší střední a střední třídy. Jedním z důvodů je vyšší podíl privátních zákazníků v segmentech malých vozů a malých MPV, kteří jsou více citliví na ekonomické výkyvy. Prognóza pro blízkou budoucnost počítá s pokračováním současné situace.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; analýza; diplomové práce; analysis; master's theses