Odměňování zaměstnanců ve veřejné správě - Stejkozová, Anna (2010)
Práce nejprve teoreticky vymezuje oblast odměňování ve veřejné správě, především v České republice, a to jak z pohledu odborníků na právní vědu, tak skrze ekonomické teorie obecnějšího charakteru zabývající se byrokracií a veřejným sektorem a také náhledy sociologie. Problematiku odměňování také zasazuje do historického kontextu a všímá si také jejího současného průmětu do fungování státu, a to na Filipínách, v Portugalsku a na Novém Zélandu. Na tomto základě v analytické části pak pojmenovává a vymezuje nejzávažnější problémy bránící správnému fungování odměňování zaměstnanců ve veřejné správě, a to formou otázek. Především problém odpovědnosti v souvislosti s právním nastavením celého systému. Nakonec hledá na dané otázky odpovědi, jejich řešení, a to hlavně skrze osvědčené praktické zkušenosti a názory odborníků z oboru.