Komparace daňového základu korporátní daně ve vybraných zemích OECD - Černá, Daniela; Láchová, Lenka, 1959-; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Předmětem této diplomové práce je "Komparace daňového základu korporátní daně ve vybraných zemích OECD." Hlavním cílem práce je porovnání legislativní úpravy základu daně z příjmu korporací a její vliv na daňové zatížení korporací v České republice, v Rakousku a na Kypru. Dílčími cíly jsou: Analyzování prvků základu daně z příjmů korporací v těchto zemích, zjištění úpravy odpisů v těchto zemích a zhodnocení dopadu legislativní úpravy základu daně z příjmů korporací na efektivní daňové zatížení. U každé země jsou popsány prvky, které mají vliv na základ daně: subjekty, příjmy, výdaje a položky odčitatelné od základu daně. Vliv na daňové zatížení je hodnocen pomocí modelového příkladu a implicitní daňové sazby z korporátních příjmů.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; právnické osoby; diplomové práce; juristic persons; master's theses