Špecifiká ekonomiky profesionálnych klubov v športových hrách - Kováč, Milan; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cieľom práce je poukázať na špecifiká a osobitosti ekonomiky profesionálnych športových klubov a následne ich analyzovať. V teoretickej časti je podrobne popísaný vývoj financovania profesionálnych klubov, okrem toho sú prezentované ich hlavné ciele a rozdiely medzi európskym a severoamerickým modelom. Nechýba ani pohľad Európskej únie na podnikanie v oblasti profesionálneho športu. Praktická časť sa detailne zaoberá ekonomikou profesionálnych futbalových klubov, pričom sa sústreďuje na kluby v najvyspelejších európskych súťažiach. Postupne sú rozoberané príjmy a výdaje klubov, vrátane ich jednotlivých zložiek, ďalej je analyzované ich financovanie. Na záver práca poukazuje na potenciálne hrozby pre ekonomiky profesionálnych klubov a prezentuje navrhované regulačné opatrenia.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses