Analýza trendů v oblasti automobilového průmyslu ve vztahu k budování tzv. „Grüne Fabrik“ s cílem dosažení maximální energetické úspornosti při výrobě vozu - Krajčík, Pavel (2010)
Cílem této práce je identifikovat obecná strategická doporučení v oblasti udržitelné výroby, která jsou využitelná v automobilovém průmyslu pro ŠKODA AUTO a.s. a tato doporučení aplikovat na oblast energetické efektivity při výrobě. Práce si klade za cíl vyhodnotit roli energeticky efektivní výroby v kontextu strategie udržitelnosti v automobilovém průmyslu a identifikovat důvody a výhody, které z energeticky efektivní výroby plynou. Součástí práce je také katalog konkrétních opatření, která mohou být ve výrobě aplikována, a doporučení managementu pro účinné zavedení konceptu.