Aplikácia investičnej analýzy na biotechnologicko- farmaceutický sektor - Pavúk, Šimon (2010)
Práca je zameraná na vybrané metódy a postupy fundamentálnej analýzy troch významných spoločností z biotechnologického a farmaceutického sektoru, konkrétne Johnson & Johnson, Pfizer a Amgen. Medzi používanými metódami sa nachádzajú 2 -- stupňové modely metód diskontovaných cashlow FCFE a FCFF, Gordonov dividendový diskontný model a pomerové ukazovatele P/E, P/BV a P/S. Popisná časť práce charakterizuje právne a regulačné prostredie, ktoré výrazným spôsobom ovplyvňuje vývojový proces nových inovatívnych liekov a terapií. Práca ďalej stanovuje investičné odporúčania a približuje možnosti investovania do biotechnologických firiem.