Aplikácia investičnej analýzy na biotechnologicko- farmaceutický sektor - Pavúk, Šimon; Musílek, Petr, 1965-; Polák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práca je zameraná na vybrané metódy a postupy fundamentálnej analýzy troch významných spoločností z biotechnologického a farmaceutického sektoru, konkrétne Johnson & Johnson, Pfizer a Amgen. Medzi používanými metódami sa nachádzajú 2 -- stupňové modely metód diskontovaných cashlow FCFE a FCFF, Gordonov dividendový diskontný model a pomerové ukazovatele P/E, P/BV a P/S. Popisná časť práce charakterizuje právne a regulačné prostredie, ktoré výrazným spôsobom ovplyvňuje vývojový proces nových inovatívnych liekov a terapií. Práca ďalej stanovuje investičné odporúčania a približuje možnosti investovania do biotechnologických firiem.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses