Současný stav rodiny v ČR a jejích krajích - Havlíčková, Jana; Kouřilová, Jana, 1960-; Pilková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce je zaměřena na současný stav rodiny v České republice a jejích jednotlivých krajích. Kromě základní charakteristiky rodiny zachycuje práce změny, kterými prošla rodina, a to především v oblasti manželství a rodičovství. Diplomová práce dále analyzuje vývoj chování české populace prostřednictvím relevantních statistických ukazatelů jako jsou sňatečnost, rozvodovost, porodnost a plodnost v období 1991-2008, a to jak na úrovni ČR, tak na úrovni krajů. Na základě výsledků analýz statistických ukazatelů pak autorka hodnotí, zda mezi jednotlivými kraji České republiky existují regionální odlišnosti, které se vztahují k rodinnému chování populace.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; sňatečnost; rodina; porodnost; rozvodovost; diplomové práce; marriage; family; natality; divorce rate; master's theses