Reálné opce - Semianiaka, Andrei (2010)
Tato diplomová práce je věnovaná nové metodě hodnocení investic -- jedná se o reálné opce. Hlavním cílem práce je zjednodušení metody reálných opcí. Tento hlavní cíl je složen ze tří dílčích podcílů: klasifikace jednotlivých metod oceňování se zaměřením na jejich přínosy a omezující podmínky při použití v praxi, zjednodušení matematického aparátu při výpočtu metody reálných opcí a uplatnění metody reálných opcí v podmínkách České republiky. Autor ve své práci využil jak tištěné, tak i elektronické zdroje informací. Hlavní přínos této práce spočívá ve využití zdrojů z ruského, českého a anglického jazyka. Z vědeckých metod jsou v této diplomové práci využívány hlavně analýza, syntéza a matematicko-statistické metody. Práce je určena pro úzký okruh čtenářů zabývajících se problematikou hodnocení investic.