Reálné opce - Semianiaka, Andrei; Kislingerová, Eva, 1950-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Tato diplomová práce je věnovaná nové metodě hodnocení investic -- jedná se o reálné opce. Hlavním cílem práce je zjednodušení metody reálných opcí. Tento hlavní cíl je složen ze tří dílčích podcílů: klasifikace jednotlivých metod oceňování se zaměřením na jejich přínosy a omezující podmínky při použití v praxi, zjednodušení matematického aparátu při výpočtu metody reálných opcí a uplatnění metody reálných opcí v podmínkách České republiky. Autor ve své práci využil jak tištěné, tak i elektronické zdroje informací. Hlavní přínos této práce spočívá ve využití zdrojů z ruského, českého a anglického jazyka. Z vědeckých metod jsou v této diplomové práci využívány hlavně analýza, syntéza a matematicko-statistické metody. Práce je určena pro úzký okruh čtenářů zabývajících se problematikou hodnocení investic.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses