Možnosti marketingové orientace na trhu bioproduktů - Bulová, Jitka; Koudelka, Jan; Maňáková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce na téma Možnosti marketingové orientace na trhu bioproduktů se zabývá problematikou ekologického zemědělství a biopotravin. První část práce slouží k seznámení se s touto problematikou. Jsou zde charakterizovány rozdíly mezi zemědělstvím ekologickým a konvenčním, výhody a nevýhody ekologického zemědělství, specifikace živočišné a rostlinné výroby, podmínky, které musí být splněny v případě přechodu ze zemědělství konvečního na ekologické, následné kontroly dodržování podmínek stanovených zákonem. Další část je věnována biopotravinám a jejich charakteristice, certifikaci biopotravin a marketingu. Praktická část práce zahrnuje vlastní šetření zabývající se povědomím spotřebitelů o biopotravinách. V závěru práce jsou uvedena specifika ekologického zemědělství a biopotravin a na základě provedené analýzy a navržena možná doporučení v oblasti marketingové orientace.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; ekologické zemědělství; diplomové práce; ecological agriculture; master's theses