Zpracování návrhu výběrového řízení veřejné instituce dle platné legislativy - Gotvald, Vladimír; Vyskočil, Vlastimil K., 1948-; Stodola, Miloslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Facilty management je jednou z klíčových činností podniku, která umožní společnosti výrazně snížit náklady a ušetřit značné finanční prostředky. Jednou z cest je převedení části odpovědnosti za vedlejší náklady na externí dodavatele, kteří zajistí správu činností ve vyšší kvalitě a s nižšími náklady. U veřejného zadavatele je, s ohledem na správu veřejných prostředků, nezbytné aby spolupráci s externím dodavatelem předcházelo výběrové řízení, které by umožnilo porovnat nabídky jednotlivých dodavatelů a vybrat tu nejvýhodnější. Facility manager je postaven před obtížný úkol vypsat výběrové řízení, tak aby nedošlo ke zvýhodnění žádného subjektu a aby veřejná zakázka umožnila vybrat dodavatele, který dodávku zajistí v co nejlepším čase, co možná nejkvalitněji a s nejnižšími náklady. Veřejná zakázka by měla být zadána takový způsobem, aby umožňovala přístup co nejširšímu spektru dodavatelů mezi kterými bude následně vybrána nejvýhodnější nabídka na základě předem stanovených kritérií.
Vedoucí práce: Vlastimil Vyskočil
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses