Snížení hodnoty aktiv - Procházková, Lenka (2010)
Práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první části je řešeno snížení hodnoty aktiv podle českých předpisů, v druhé podle IFRS. V obou částech je nejprve stručně popsáno oceňování, poté následují kapitoly: odpisy, snížení hodnoty dlouhodobého hmotného majetku, dlouhodobého nehmotného majetku, zásob, pohledávek a finančního majetku. V části IFRS je ještě navíc popsána problematika snížení hodnoty dlouhodobých aktiv určených k prodeji.