Analýza sociálního klimatu ve vybrané organizaci - Šťastná, Věra; Němec, Otakar; Zbranek, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou spokojenosti zaměstnanců s jednotlivými oblastmi jejich práce. V teoretické části jsou popsány důvody zjišťování názorů zaměstnanců a faktory ovlivňující spokojenost a motivaci zaměstnanců. Dále jsou uvedeny metody průzkumů spokojenosti zaměstnanců a přístupy k statistickému vyhodnocení dat z dotazníkových šetření. Praktická část je zaměřena na analýzu sociálního klimatu v konkrétní výrobní společnosti, a to pro jednotlivé oblasti práce jako je odměňování, komunikace, organizace práce, týmová práce, kariérní růst, vzdělávání a rozvoj a další. Vyhodnocení se opírá o analýzu kategoriálních dat včetně zjištění závislostí jednotlivých odpovědí na zařazení zaměstnanců do skupin především podle pohlaví, věku, organizačního útvaru a zastávané pracovní pozice. V každé oblasti jsou navržená doporučení pro vedení společnosti.
Vedoucí práce: Otakar Němec
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; motivace; pracovní spokojenost; kategoriální data; diplomové práce; motivation (psychology); job satisfaction; categorial data; master's theses