Podnikanie v zahraničí - Bartoš, Michal; Tyll, Ladislav; Eysseltová, Sylvie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Diplomová práca je venovaná problematike česko- ruských obchodných vzťahov a zvýrazneniu Ruska, ako krajiny vhodnej pre českých exportérov. Cieľom diplomovej práce je komplexne analyzovať podnikateľské prostredie v Ruskej federácii ako prioritnej krajiny podľa exportnej koncepcie vlády ČR, zhodnotiť potenciál ruského trhu pre českých exportérov, bližšie charakterizovať česko-ruské obchodné vzťahy, popísať inštitúcie zaoberajúce sa štátnou podporou vývozu a poskytnúť komplexné informácie pre prípadných investorov. Práca je členená do troch kapitol. Prvá kapitola bližšie analyzuje česko- ruské obchodné vzťahy, pričom je dôraz kladený na zahranične obchodnú výmenu. Druhá kapitola sa zaoberá komplexnou makroekonomickou analýzou RF s náčrtom možných podnikateľských príležitostí pre české subjekty na ruskom trhu. Tretia kapitola je venovaná proexportnej politike ČR.
Vedoucí práce: Ladislav Tyll
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses