Stanovení hodnoty podniku Metrostav a.s. - Safronau, Pavel; Heřman, Jan; Luzanová, Marianna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem diplomové práce je stanoví hodny podniku Metrostav a.s. pomocí diskontovaných peněžních toků k 1.10.2009. Výsledná hodnota podniku by mohla sloužit vlastníkům, pokud by chtěli část akcií prodat nespecifikovanému kupujícímu. Práce je rozdělena do samostatných kapitol: strategická analýza, finanční analýza, finanční plán a samotné stanovení hodnoty. Na základě zkoumaní jednotlivých analýz výše popsaných části jsem dospěl k závěru, že podnik disponuje výnosovým potenciálem, je atraktivní a jeho výsledná hodnota je větší než bilanční suma k datu ocenění.
Vedoucí práce: Jan Heřman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses