Vztah Velké Británie k ekonomické integraci západní Evropy na konci čtyřicátých let 20. století - Švejdová, Jana; Stellner, František, 1966-; Kovář, Martin, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Bakalářská práce se zabývá vztahem Velké Británie k ekonomické integraci západní Evropy v letech 1945-1950. Cílem práce je zhodnotit vývoj postoje s ohledem na reakce Velké Británie na jednotlivé pokusy o navázání ekonomické spolupráce a analyzovat dílčí faktory, které měly vliv na formování vztahu k ekonomické integraci. Pozornost je věnována především poválečnému stavu britské ekonomiky a hospodářské politice labouristické vlády, mezinárodnímu postavení země, vazbám s Commonwealthem a vztahům s USA, vlivu hnutí podporujících ideje evropské jednoty a také veřejnému mínění a náladě ve společnosti.
Vedoucí práce: František Stellner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; ekonomická integrace; Velká Británie; bakalářské práce; economic integration; Great Britain; bachelor's theses