Mezinárodní auditorské standardy - Konětopský, Filip (2010)
Mezinárodní auditorské standardy vytváří a publikuje Rada pro mezinárodní auditorské a ověřovací standardy. Jedná se o standardy kvalitní a moderní, uznávané regulátory po celém světě. Většina vyspělých zemí mezinárodní auditorské standardy ISA v určité formě aplikuje. Od roku 2005 jsou mezinárodní auditorské standardy ISA účinné i pro všechny audity v České republice. Jejich implementace v Evropské unii se očekává v nejbližší době. Standardy mají přispět k lepší mezinárodní srovnatelnosti a zvýšit důvěryhodnost a kvalitu auditu včetně auditorských zpráv. Mezi roky 2003 a 2009 probíhal projekt klarifikace, jehož cílem bylo projasnění standardů, zvýšení srozumitelnosti a usnadnění jejich interpretace.