Mezinárodní auditorské standardy - Konětopský, Filip; Králíček, Vladimír, 1952-; Dubský, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Mezinárodní auditorské standardy vytváří a publikuje Rada pro mezinárodní auditorské a ověřovací standardy. Jedná se o standardy kvalitní a moderní, uznávané regulátory po celém světě. Většina vyspělých zemí mezinárodní auditorské standardy ISA v určité formě aplikuje. Od roku 2005 jsou mezinárodní auditorské standardy ISA účinné i pro všechny audity v České republice. Jejich implementace v Evropské unii se očekává v nejbližší době. Standardy mají přispět k lepší mezinárodní srovnatelnosti a zvýšit důvěryhodnost a kvalitu auditu včetně auditorských zpráv. Mezi roky 2003 a 2009 probíhal projekt klarifikace, jehož cílem bylo projasnění standardů, zvýšení srozumitelnosti a usnadnění jejich interpretace.
Vedoucí práce: Vladimír Králíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; audit; diplomové práce; auditing; master's theses