Odsun a konfiskace majetku sudetských Němců na příkladu města Svitavy - Kuglerová, Kateřina; Soběhart, Radek, 1978-; Kozmanová, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Ve své bakalářské práci se snažím zjistit, jak ovlivnil odsun německého obyvatelstva a konfiskace jejich majetku národní hospodářství Československa a hospodářství ve městě Svitavy. Práce ukazuje jak došlo k odsunu Němců a kolik jich bylo evakuováno z ČSR a Svitav. Hlavním přínosem mé práce je zjištění, jak probíhala konfiskace, zavádění národních správ a znárodnění průmyslového majetku v nejvýkonnějších podnicích ve Svitavách, protože tato problematika nebyla souhrnně prozkoumána. A dále upozornění na to, kdo ze svitavských politických představitelů stál za zaváděním národních správ, podle jakých kritérií byly národní správy přidělovány a zda národní správci vykonávali svoji práci odpovědně.
Vedoucí práce: Radek Soběhart
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; znárodnění; bakalářské práce; nationalization; bachelor's theses