Podnikatelský plán – Ekofarma - Plešková, Lenka; Kešner, Martin; Křížek, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem této diplomové práce je sestavit podnikatelský plán ekofarmy a zjistit rentabilitu projektu. Teoretická část práce je zaměřena na fázi přípravy tvorby podnikatelského plánu. Pojednává o tom, co by měl podnikatel znát ještě než začne plán tvořit. Praktická část obsahuje kapitoly zhruba odpovídající struktuře podnikatelského plánu. Tato část se zaměřuje na popis podnikatelské příležitosti, na analýzu trhu a finanční plán. Příležitost je popisována z hlediska lokalizace, struktury produktu, z technicko-technologické stránky a z hlediska využití prodejních cest. Obsahem analýzy trhu je určení produktu, spotřebitelů, situace na místním trhu a konkurence. Dále je součástí práce SWOT analýza a analýza rizika, na které je třeba reagovat omezujícími opatřeními. Z těchto analýz pak vyplývají závěry pro strategii podniku a posilování konkurenceschopnosti.
Vedoucí práce: Martin Kešner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses