Teória spontánneho poriadku v spoločenských a prírodných vedách - Beník, Miroslav; Pavlík, Ján, 1956-; Vaverka, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Teória spontánneho poriadku je v súčasnosti usporiadaný súbor poznatkov aplikovateľný v biológii, kognitívnych vedách, cez sociológiu, psychológiu, právo až po ekonómiu. Tento multidisciplinárny presah teórie spontánneho poriadku zasluhuje, aby bola preskúmaná genéza jej fundamentálnych myšlienok a tvrdení. Cieľom práce je objasniť formovanie teórie spontánneho poriadku v společenských vedách a jej recepciu vo vedách prírodných, ako i pozdejší vzájomný vzťah společenskovedného a prírodovedného skúmania procesov samoorganizáce.
Vedoucí práce: Ján Pavlík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses