Ekonomický rozvoj v souladu s ochranou životního prostředí v okrese Domažlice - Ticháčková, Jana (2010)
Cílem této bakalářské práce je zmapování ekonomického rozvoje v okrese Domažlice a posouzení jeho souladu s environmentálním pilířem trvale udržitelného rozvoje. Teoretická část obsahuje nejprve shrnutí základních principů trvale udržitelného rozvoje. Dále zahrnuje nejen obecnou charakteristiku okresu, ale především popis místní ekonomiky a její historie. V další části je vyhodnocen současný stav životního prostředí v okrese. Praktická část práce je zaměřená na ekologické projekty uskutečněné v Domažlickém okresu. Následuje popis povinností ekonomických subjektů v rámci odpadového hospodářství. Závěr je věnován programům Plzeňského kraje pro rozvoj ekonomiky a životního prostředí a jejich využívání Domažlickým okresem.