Ekonomický rozvoj v souladu s ochranou životního prostředí v okrese Domažlice - Ticháčková, Jana; Kramulová, Jana; Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Cílem této bakalářské práce je zmapování ekonomického rozvoje v okrese Domažlice a posouzení jeho souladu s environmentálním pilířem trvale udržitelného rozvoje. Teoretická část obsahuje nejprve shrnutí základních principů trvale udržitelného rozvoje. Dále zahrnuje nejen obecnou charakteristiku okresu, ale především popis místní ekonomiky a její historie. V další části je vyhodnocen současný stav životního prostředí v okrese. Praktická část práce je zaměřená na ekologické projekty uskutečněné v Domažlickém okresu. Následuje popis povinností ekonomických subjektů v rámci odpadového hospodářství. Závěr je věnován programům Plzeňského kraje pro rozvoj ekonomiky a životního prostředí a jejich využívání Domažlickým okresem.
Vedoucí práce: Jana Kramulová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; ochrana životního prostředí; udržitelný rozvoj; bakalářské práce; environmental protection; sustainable development; bachelor's theses