Význam pojišťování exportních úvěrů se státní podporou v době globální hospodářské krize - Lehanka, Josef (2010)
V první části práce shrnuje základní charakteristiky pojištění exportních úvěrů, zejména se zaměřením na pojištění se státní podporou. Ve druhé části shrnuje problematiku úvěrového pojištění jako nástroje proexportní politiky. Třetí část práce popisuje mezinárodní organizace a mezinárodní pravidla, které ovlivňují pojištění exportních úvěrů se státní podporou. V poslední části práce shrnuje dosavadní vývoj pojištění exportních úvěrů se státní podporou a následně popisuje vývoj v době hospodářské krize.